Sportnytt
22 november 2021 19:00

Ny exklusiv satsning tar dig med till framridningen på Friends

Digital satsningHur värmer egentligen Ben Maher upp sina hästar? Vilken strategi har Jessica von Bredow-Werndl för att få sitt hetlevrade sto TSF Dalera i rätt läge? Vilka bett rider världseliten på? Har de skydd på framridningen? Det och mycket mera är några av sakerna du som prenumerant på Ridsport får ta del av i vår nya satsning, Rid fram med Ridsport.

Ny exklusiv satsning tar dig med till framridningen på Friends
Tre namnkunniga profiler sitter med och kommenterar framridningen på Friends, i Ridsports nya satsning rid fram med Ridsport. Foto: Istock/Roland Thunholm/Jenny Schwieler Staaf

I ett unikt samarbete mellan SIHS och Ridsport tar vi dig med direkt till framridningen i Friends. Vår studio Rid fram med Ridsport guidar dig tillsammans med expertkommentatorer i varje steg som toppryttarna och deras hästar tar inför starterna i huvudarenan.

En av de stora nyheterna i årets upplaga av Sweden International Horse Show är en ny arenalayout. Mässarenan tar i år plats alldeles nedanför huvudentrén, det gör att framridningen har flyttat och inte längre är öppen för publiken.

I alla fall inte analogt. Digitalt är den däremot tillgänglig för alla, även för den som inte befinner sig i Friends. SIHS och Ridsport sjösätter nämligen studion Rid fram med Ridsport. Sändningarna går att se via SIHS streamingtjänst – SIHS online eller för inloggade läsare via Ridsports sajt.

– Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda Ridsports läsare den här möjligheten till kunskapsinhämtning. För den nyfikne finns det inget bättre ställe att befinna sig på än just på framridningen. Via vår studio kan du se hur proffsen värmer sina hästar innan de möter publiken inne i Friends, säger Susanne Tornberg, vd och ansvarig utgivare på Ridsport.

Expertkommentatorer guidar

I Rid fram med Ridsportstudion guidas du som tittare av flera namnkunniga experter.

– Dressyrryttarnas framridning kommenteras av OS-ryttaren och A-tränaren Liane Wachtmeister och U25-ryttaren Cecilia Bergåkra. Cecilia kommer även att synas på vår gästblogg Bakom kulisserna. Framridningen till hoppklasserna kommenteras av Helena Lundström, banbyggare och B-tränare som också ingår i banbyggarteamet på Friends, berättar Ridsports webbchef, Lina Nydahl, som programleder sändningarna tillsammans med Ridsports webbredaktör Annelie Frank.

Fakta

Rid fram med Ridsport – alla sändningar

Sändningarna finns tillgängliga på Ridsports sajt för dig som är inloggad. Rid fram med Ridsport görs i samarbete med SIHS online – en ny streamingtjänst från Sweden International Horse Show. Sändningarna från framridningen går att se både via SIHS betaltjänst och på Ridsports sajt, för inloggade läsare.

Torsdag

20.00, framridning, internationell 1,50-klass i hoppning.

Fredag

10.00, framridning Lövsta Future Challenge i dressyr.

18.00, framridning, internationell 1,50 i hoppning.

20.30, framridning Arena Youth Tour i hoppning.

Lördag

08.30, framridning Lövsta Future Challenge i dressyr, därefter GP Saab Top Ten.

20.00, framridning, internationell hoppning.

Söndag

08.30, framridning final i SIHS ponnykür, därefter framridning till Saab Top Ten körfinal för seniorer.

13.00, framridning Prins Carl-Philips pris, ponnyhoppning.

16.00, framridning H&M Grand Prix, internationell hoppning.

Vad mer exakt kommer sändningarna att handla om?

– Vi vill ge tittarna en riktigt bra bild av det som ligger till grund för prestationerna inne på banan, oavsett om det är hoppning eller dressyr. Hur man lägger upp en framridning skiljer sig stort beroende på vilken klass du ska rida och framridningen har också varit en het potatis genom åren, inte minst när det gäller dressyren, säger Lina Nydahl och fortsätter:

– Nu direktsänder vi den, kommenterar det vi ser och tittarna har också möjlighet att ställa frågor till oss via Instagram vilket ger en direkt och spännande kommunikation med läsarna, säger Lina Nydahl som också uppmanar den som redan nu är nyfiken att höra av sig med frågor som rör framridning.

Inga dumma frågor

– Det kan vara stort eller smått! Inga frågor är dumma. Det är nu chansen att verkligen grotta ner oss i form, tempo, takt och upplägg finns, säger Lina Nydahl som nås på lina@tidningenridsport.se.

Christin Ericsson, eventchef för Sweden International Horse Show, är glad över den digitala nyheten som ger betydligt mer tillgång till tävlingen både för den som är på plats och inte minst för den som följer den hemifrån. Utöver Rid fram med Ridsport, kan man via SIHS streamingtjänst – SIHS online se samtliga elva föreställningar i huvudarenan och närmare 40 timmars av clinics och uppvisningar i mässarenan.

– SIHS online finns till både för dem som inte har möjlighet att besöka oss, och för dem som är på plats på Friends Arena och inte vill missa något av innehållet på de båda arenorna. Med det fantastiska innehåll vi presenterar på våra båda arenor vill vi göra det möjligt för vår publik att ta del av allt, säger hon.

Fakta

Mer om SIHS Online

  • Programmet på årets stora hästshow är späckat, både i huvudarenan och i mässarenan.
  • I appen visas samtliga elva föreställningar i huvudarenan och i mässarenan väntar närmare 40 timmar av clinics och uppvisningar inom hoppning, dressyr och körning, tips för den olydiga stallhunden och mycket mer.
  • I appen sänds också Rid fram med Ridsport, som kommenterar utvalda klassers framridningar.
  • Det blir också klipp från ”bakom kulisserna”.
  • SIHS online finns att köpa som helhelg eller dagpass. Innehållet finns tillgängligt under hela SIHS och en vecka efter. Här hittar du mer information.

     

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden