Dressyr
29 april 2015 07:21

Ny häst till Tinne

Tinne Vilhelmson Silfvén har fått en ny häst i 11-åriga danska varmblodet Lombard V. Tanken är att hästen ska bli hennes nästa GP-häst.

Ny häst till Tinne
Tinne Vilhelmson Silfvén. Roland Thunholm

Det är hennes sponsor Antonia Ax:son Johnson som köpt hästen åt Tinne, skriver Eurodressage. Förhoppningen är att det ska bli henns nästa Grand Prix-häst.

Lombard V (e Lobster-Diplomat, uppf Svend Jensen) har varit i USA sedan han var 7-åring och ridits av Hope Greenfield fram till 2012, då hennes tränare tog över efter att Hope Greenfield skadats. Lauren Sammis har tävlat Lombard i Prix St Georges och Intermdiaire I-klasser under 2013.

Lombard V har nu flyttat till Lövsta Stuteri.
– Jag är väldigt förtjust i honom. Jag kommer att rida honom, men jag har inga tävlingsplaner för honom än. Först vill jag lära känna honom och ge honom den tid som behövs. Han är en väldigt söt häst och jag kommer att rida honom med ett stort leende varje dag, men han är grön (i Grand Prix) så vi kommer behöva lite tid, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden