Sverige
4 augusti 2020 13:11

Ny misstänkt hästskärning i Halland

KnivskärningEtt sto som gick i en hage i Varbergs kommun hade stora skador i underlivet när hon kontrollerades på måndagsmorgonen. Skadorna hade uppkommit under natten mellan söndag och måndag, och polisen misstänker ännu en knivskärning.

Ny misstänkt hästskärning i Halland
Det var under natten till måndag som hästen skadades. (Arkivbild) Foto: iStock

Det är Hallands Nyheter som rapporterar om det skadade stoet, som har fått ett stort skärsår inne i själva slidan och mindre skärsår på utsidan. Hästen har blivit behandlad av veterinär och ska efter omständigheterna må okej, skriver en vän till ägaren på sociala medier.

Händelsen är polisanmäld, och det är inte första gången hästar i Halland skadats på liknande sätt. Tidigare i år har fyra hästar i Varberg fått så allvarliga skador att de måste avlivas.

Thomas Alm som är förundersökningsledare på polisen i Varberg säger dock till tidningen att det rörde sig om andra typer av skador på de hästarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden