Sportnytt
8 maj 2014 07:36

Ny ordförande i kommittén för pararyttare

I den ihopslagna kommittén för ryttare med funktionsnedsättning är det Marlene Engström som utnämnts till ny ordförande.

Ny ordförande i kommittén för pararyttare
Marlene Engström är ny ordförande i kommittén för ryttare med funktionsnedsättning.

Det fanns tidigare två kommittéer för ryttare med funktionsnedsättning, en under ridskola-utbildning och en under tävlingssektionen. Nu blir det en ny kommitté som ska arbeta med alla frågor, för att få ett bättre helhetsperspektiv och samordna utvecklingsfrågorna.

För tillfället är det bara ordförandeposten som är tillsatt i den nya kommittén. Marlene Engström rider själv aktivt och har lång erfarenhet från styrelsearbete inom olika verksamheter. Något av det Marlene vill förändra i verksamheterna är hur funktionsnedsatta ryttare inkluderas.
– Ridsporten  måste sluta ”bunta ihop” alla funktionsnedsatta, det finns minst lika många olika sorters funktionsnedsättningar som hästraser och alla har olika krav och förutsättningar, säger hon till Svenska ridsportförbundet.

Marlene menar också att det behövs attitydförändringar, både hos dem som har en funktionsnedsättning och de som inte har det.
– Sedan måste vi arbeta med integrationen av ”friska” ryttare och ryttare med funktionsnedsättning på tävlingar. Vi måste bredda underlaget med aktiva tävlingsryttare, alla behöver inte satsa mot Paralympics, men alla som vill tävla skall få utökade möjligheter att göra det, på sina villkor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden