Sverige
7 juli 19:09

Ny ridbana en del av Strömsholms utvecklingsplan

UtvecklingRedan till hösten beräknas den nya ridbanan av internationella mått stå klar, som ska ge förutsättningar för träning och tävling av internationell toppklass. "En ny och större utomhusridbana på Stallplan är viktig del i Ridskolan Strömsholms strategiska plan mot 2030 och därigenom kunna erbjuda högkvalitativa utbildningar och internationella tävlingar i världsklass", säger Mårten Holmqvist, vd för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB.

Ny ridbana en del av Strömsholms utvecklingsplan
Den nya ridbanan ska sätta Strömsholm på kartan. Foto: Roland Thunholm

Bygget är redan igång och till hösten ska den nya, stora ridbanan stå klar på riksanläggningen Strömsholm. Banan placeras på Stallplan för att skapa bättre logistiska möjligheter med närhet till stallar och med visionen om att skapa en internationell tävlingsarena.

-Det är väldigt positivt att, efter många års planering och anbudsprocesser, vi nu äntligen kan genomföra denna viktiga satsning på Strömsholm. En satsning som kommer ge utveckling för hela området, RS AB och de företag som verkar där. Genom beslut att bygga ut Stallplan tar vi ett viktigt steg mot riksanläggningarna Flyinges och Ridskolan Strömsholms gemensamma vision – Swedish Equestrian Centers of Excellence, säger Mårten Holmqvist i ett pressmeddelande.

Planerna kring bygget har funnits under en längre tid och har nu klubbats igenom av Ridskolans Strömsholm AB:s styrelse och Statens Fastighetsverk. Det är en välkommen utveckling av anläggningen, menar Jens Fredricson, stallmästare och sportansvarig på Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB.
– Den nya stora banan på stallplan skapar förutsättningar för träning och tävling av internationell toppklass. Det innebär att stallplan blir en samlingsplats i Mälardalen för utbildning och träning på alla nivåer i dressyr och hoppning, minst från april till oktober. Samt en efterlängtad kvalitetshöjning för Ridskolan Strömsholms egna hästar och studerande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden