Nyheter
20 juni 2021 14:19

Ny seger för Abdel Said i LFC för unga hästar

Lövsta Future ChallengeUnder eftermiddagen har sjuåriga hästar tävlat i Lövsta Future Jumping på Stadion. Vann finalen gjorde Egyptens Abdel Said, medan Kajsa Björe blev bästa svenska ryttare totalt.

Ny seger för Abdel Said i LFC för unga hästar
Abdel Said tar emot priser från Lövstas Tinne Vilhelmson Silfvén och Antonia Ax:son Johnsson. Foto: Roland Thunholm

Nu har en vinnare för de unga hästarna i Lövsta Future Challenge Jumping korats.

Tjeckiska Sara Vingralkova och Joyride från Tjeckien började klassens omhoppning med en snabb och felfri ritt. Därefter gick tyska Philip Weishaupt och Just Be Gentle om. När fredagens vinnare Abdel Said kom in satsade han allt med sin Elfy des Equinoxes, och fick till en riktigt bra tid.

– Jag är så stolt över honom. I går tappade vi bort oss lite, men idag kändes allt helt fantastiskt. Det här är bara vår tredje tävling tillsammans och jag är så tacksam för möjligheten att komma in på en sådan här tävling med en sjuåring, säger Abdel Said i ett pressmeddelande.

Trea i klassen blev Peder Fredricson och Jumper d’Oase.
– Jag kunde ha ridit lite snabbare i omhoppningen, men samtidigt är det unga hästar. Jag har varit nöjd med alla klasser under helgen förutom Grand Prix:n, säger Peder Fredricson till Ridsport.

Bästa svenska ekipage sett över touren blev Kereen Cobra med 19-åriga Kajsa Björe i sadeln.
– Det var så roligt att rida idag. Min häst var egentligen lite trött men han bara gick in på banan och gav allt. Han har en fantastisk inställning, säger Kajsa Björe i ett pressmeddelande.

2021 säsong av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar startar upp under Champion of the Youngsters vecka 34.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden