Hoppning
5 november 2019 20:53

Ny trio ska leda ungdomshoppningen

LedareTre erfarna hoppryttare - det är den nya landslagsledningen för ungdomarna i hoppning. Vid årsskiftet kliver Henrik Lannér, Sofia Bengtsberg och Anna-Clara Pettersson på sina nya uppdrag fullt ut.

Ny trio ska leda ungdomshoppningen
Henrik Lannér är en av de nya landslagsledarna inom hoppningen.

Svenska Ridsportförbundet presenterade idag den trio som nu ska ansvara för ungdomshoppningen. Henrik Lannér kommer att ha huvudansvaret för juniorer och young riders, medan Sofia Bengtsberg blir huvudansvarig för ponny- och childrenryttarna. Anna-Clara Pettersson har Baltic Cup som sitt uppdrag och kommer att finnas med på de tävlingarna.
– Jag är jättenöjd att vi på ett effektivt sätt har knutit ihop gruppen. Här finns erfarenhet både från tävling på högsta nivå och utbildning. Det är stabila personer som skapar respekt, är ambitiösa och som har en bra inställning, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundet.

De nya hoppledarna stöttas, liksom tidigare ledare, av Ann Catrin ”Ankan” Carlsson som också arbetar med seniorerna tillsammans med förbundskaptenen. De tidigare ungdomsledarna Ulrika Bidegård, Helena Holm och Svante Johansson jobbar kvar året ut men arbetet med att lämna över till efterträdarna har redan inletts.

Henrik Lannér, Löddeköpinge

Henrik Lannér red OS 1992 och fanns även med som femteryttare på EM 1995. På meritlistan finns också tre SM-guld, ett SM-silver och ett brons.
– Jag ser verkligen fram mot att arbeta i den här gruppen tillsammans med Ankarcrona, Annika Ersgård, ”Ankan” Carlsson, Anna-Clara och Sofia. Det är personer som jag har största respekt för.

Sofia Bengtsberg, Linköping

Sofia Bengtsberg är tränare med egen verksamhet i Linköping, där hon bland annat startat Linköping Horse Show.
– Jag brinner så starkt för hoppning och tycker att det är fantastiskt att få vara med och utveckla sporten. Jag har möjlighet att göra det här nu när jag har färre hästar och inte satsar på egen tävling så mycket.

Sofiabengtsberglinkping_annanyberg
Sofia Bengtsberg har dragit igång Linköping Horse Show hemma på gården. Foto: Privat

Anna-Clara Pettersson, Strömsholm

Anna-Clara Pettersson är hästutbildare, tränare och ridlärare som har arbetat elva år på Ridskolan Strömsholm. Hon har även varit med sedan starten av Ryttarutveckling.
– Jag tror verkligen att det här blir en hållbar satsning och att knyta ihop de yngre internationella ryttarna med Ryttarutveckling, Min erfarenhet från Ryttarutveckling vill jag använda för att stötta de yngsta ryttarna och deras team.

190403_6aringar_rolandthunholm_annaclarapettersson_alonzo
Anna-Clara Pettersson på tävlingsbanan, här med Alonzo. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden