Sverige
4 januari 2023 13:20

Ny WE-bloggare på Ridsport

Bloggfamiljen växerLisa Gustavsson är ny bloggare på Ridsport och även ny i observationsgruppen i det svenska Working Equitationlandslaget. Men hon är även gårdsägare, tränare och har en tydlig vision med sin blogg – att grenen ska få större spridning så fler vågar vara med.  

Ny WE-bloggare på Ridsport
LIsa Gustavsson är ny bloggare på Ridsport. Foto: Privat

Du har bloggat på Ridsport tidigare, berätta!
– Jag har tidigare gästbloggat på Ridsport när jag var banchef på den internationella tävlingen Helsingborg Horseweek 2015. Nu har jag bytt inriktning från hoppning till Working Equitation och det har varit så givande och inspirerande att rida WE. Därför vill jag dela med mig om detta och inspirera till att fler vågar testa på den roligaste ridsportgrenen.   

Vad kommer din WE-inspirerade blogg att handla om?
– Den kommer till viss del att handla om mitt hästliv men också allmänt om WE, exempelvis tävlingsresultat i Sverige och internationellt, ryttare som jag tycker är inspirerande att följa  eller hur man bygger ihop WE-hinder så man enkelt kan träna hemma. Att göra WE lättillgängligt för alla, egentligen bygger ju WE i stort på att skapa en relation med sin häst och miljöträna den på ett sätt som skapar en trygg och lycklig häst. Något alla behöver oavsett om du tävlar dressyr på hög nivå eller vill rida och utbilda sin häst hemma på ett genomtänkt, korrekt och roligt sätt. Vi får aldrig glömma att det ska vara roligt att rida! 

Berätta om dig, hur ser ditt hästliv ut?
– Jag bor på Skrubbeboda Gård i Olofströms kommun tillsammans med min sambo och son. Jag har tre halvblod i stallet, alla är egna uppfödningar. Den äldsta som är tretton år nu tävlar MSV WE och målet är svår klass, hon har också gått 130 hoppning och MSV dressyr. En 5-åring som precis startat sin karriär på tävlingsbanan samt en 3-åring som är under inridning. Jag har haft hästar och bott på gård större delen av mitt liv. Min familj föder upp halvblod och hästar har alltid varit en stor del av mitt liv. Mer om mina hästar kan ni läsa i det första inledande inlägget! 

Vilka frågor anser du är hetast inom ridsporten 2023?
– Jag tycker just nu att hästvälfärden är något som vi måste lyssna på och ta till oss utifrån. Hundsporten får inte alls samma kritik, vad beror det på? Att läsa om hur internationella ryttare, tränare och domare fullständigt avfärdar all kritik som okunskap tror jag kommer att bli mycket dyrt i slutändan. Jag kan själv till exempel inte alls förstå hur hästvälfärden kan bli sämre av att man som ryttare får välja att rida på tränsbett istället för kandar om detta passar ens häst bäst. 

Vad får vi läsa om i comebackinlägget?
– Starten på 2023, vem är jag och vad händer framåt. Tips om hur vi ska hålla WE- motivationen uppe under de här frusna leriga månaderna när man bara längtar till våren och att tävlingssäsongen ska komma igång. Flera av fördelarna med WE och sen delar jag även med mig lite om förra tävlingsåret samt lite bilder och en film från 2022 års distriktsmästerskap. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden