Dressyr
9 juni 2020 09:53

Nya arrangörer för SM i dressyr

FlyttDet blir inget SM i dressyr på Flyinge i augusti - istället flyttar mästerskapen för de äldre ryttarna tillbaka till Strömsholm i september, medan de yngre får bege sig till Laholm i juli.

Nya arrangörer för SM i dressyr
Trion som tog hand om medaljerna i unga ryttarnas SM i dressyr 2019 - nu blir det ännu ett SM på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Tanken var att SM i dressyr skulle ridas på Flyinge, efter att ha arrangerats på Strömsholm de senaste fyra åren. Men på grund av skolstarten på Flyinge samma vecka som mästerskapet skulle ridas, har man nu tvingats tacka nej till uppdraget som SM-arrangör. Det rapporterar Svenska Ridsportförbundet:

”Osäkerheten kring restriktionerna och stora logistiska utmaningar på Flyinges anläggning för att kunna uppfylla alla rekommendationer ligger till grund för beslutet. Utmaningar finns även på Ridskolan Strömholms anläggning men tävlingsplatsen är belägen närmare en kilometer från huvudanläggningen, vilket är en stor skillnad jämfört med Flyinges anläggning.”

Därför flyttar SM för seniorer, U25 och young rider tillbaka till Strömsholm, och rids i samband med lag-SM och SM i paradressyr den 2-6 september. SM för juniorer och children kommer att arrangeras av Laholms Ryttarförening den 22-26 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden