Nyheter
8 oktober 2018 15:43

Nya besked om olyckan som kostade tre hästar livet

OlyckaI förra veckan meddelade polisen att förundersökningen gällande olyckan som kostade tre hästar livet var nerlagd. Nu meddelar polisen att ärendet fortfarande är öppet.

Nya besked om olyckan som kostade tre hästar livet
Nya besked i olycka som tog tre hästars liv på E20. Foto: Istock

Det var i förra veckan som Ridsport uppgav att förundersökningen vad gäller olyckan på E20 som kostade tre hästar livet var nerlagd.

”Förundersökningen är nedlagd. Ingen av förarna kunde anses som ensam ansvarig ur brottslig synpunkt”, meddelade Gunnar Ringgren jourhavande förundersökningsledare hos Polisen i region öst.

Nu har det visat sig att uppgifterna var felaktiga och att ärendet fortfarande är öppet.
– Det är verkligen olyckligt att någon hos oss har lämnat den felaktiga uppgiften men ärendet är fortfarande öppet och inte avskrivet, säger Dag Petersson, förundersökningsledare hos Polisen region öst.
– Vi har tyvärr inte hunnit påbörja det här ärendet överhuvudtaget då vi har begränsat med personal just nu, säger Dag Petersson.

Om olyckan

Hästlastbilen med sex hästar var på väg hem från en tävling förra söndagen då den blev påkörd bakifrån av en lastbil på E20 i närheten av Eskilstuna. En häst dog vid olyckan och strax efter avlivades ytterligare två stycken på djursjukhus. Ingen person ska ha skadats allvarligt vid olyckan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden