Sportnytt
10 juni 2013 16:13

Nya tyska mästare

Helgen som gick var ett populärt datum för nationella mästerskap - så även i Tyskland, där Balve stod som arrangör för tyska mästerskapen i hoppning och dressyr.

I hoppningen korades en ny vinnare, när 31-årige Daniel Deusser tog sin första nationella titel. I sadeln på 10-årige skimmelhingsten Cornet d’Amour (e Cornet Obolensky) var Deusser hårt pressad i medaljomhoppningen, men gick segrande ut striden.

Rutinerade Carsten-Otto Nagel hade sin Corradina tillbaka i fin form efter ett otursföljt 2012, men fick nu nöja sig med silvermedaljen. Bronset gick till en strålande glad 22-åring, Patrick Stühlmeyer, med Lord Lohengrin.

I damklassen, Tyskland har fortfarande två mästerskap i hoppning, vann Eva Bitter som också fick ge sig ut i en omhoppning för att klara guldet. Där blev det fortfarande oavgjort men Bitter och Perigueux var en och en halv sekund snabbare än Katrin Eckermann på Firth of Lorne. Bronset landade hos Sarah Nagel-Tornau, som också var felfri på hinder men missade omhoppning efter 0,5 tidsfel.

På dressyrbanan kunde ingen rå på världscupsegraren Helen Langehanenberg och hennes Damon Hill NRW. Med 87,4 procent i den avslutade Küren var det ingen som kunde hota Langehanenberg, som lär vara sugen på EM-medaljer senare i sommar.

Silvret gick till Isabell Werth/Don Johnson FRH,  medan Fabienne Lütkemeier fick en bronsmedalj kring halsen efter sina ritter med D’Agostino.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-