Fälttävlan
24 november 2021 11:01

Nygammal ordförande i Fälttävlanskommittén

Ny ledning"Fyrstjärniga tävlingar i Sverige finns på önskelistan." Det säger Marie Carlerbäck som nu återvänder till ordförandeposten i Fälttävlanskommittén.

Nygammal ordförande i Fälttävlanskommittén
Marie Carlerbäck är full av entusiasm inför de utmaningar som svensk fälttävlan står inför. Foto: Privat

Marie Carlerbäck brinner för fälttävlan och har varit aktiv under många år på olika sätt. Nu återvänder hon till ordförandeposten i Fälttävlanskommittén med stort engagemang och god insikt i vilka utmaningar som väntar.” Det skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

– Att jobba med och för fälttävlan ska vara roligt och jag tycker verkligen att det här är jättekul, säger Marie Carlerbäck som följer dottern Viktoria Carlerbäck på terrängbanan.

OS- och VM-meriterade Viktoria Carlerbäck är landslagsledare för ungdomslagen i fälttävlan och tävlade själv i Frankrike i helgen.

Marie Carlerbäck var ordförande i Fälttävlanskommittén 2004-2010. Både sporten och uppdraget har förändrats, menar hon.
– Förra gången låg landslagsverksamheten inom kommitténs arbete, nu jobbar landslagsledningen och kansliets sportavdelning med det och kommittén kan fokusera på bredden och nationella tävlingar.

Fokus på svensk fälttävlan

Att skapa förutsättningar för att göra svensk fälttävlan ännu bättre är ett viktigt uppdrag för kommittén.
– Det börjar redan med ponnyerna och att kunna fånga upp alla som rider till exempel Sugar Cup, säger Marie Carlerbäck, som även varit engagerad på distriktsnivå som grenledare.
– Vi vill ju att de ska stanna kvar och fortsätta med fälttävlan, säger hon och lyfter arrangörerna av Sugar Cup.
– De kanske kan fortsätta och arrangera någon ponnytävling också, funderar Marie Carlerbäck, som menar att ponnyryttarna även har med sig föräldrar som kan vara med och engagera sig.

Juniorer och young rider är en annan viktig målgrupp.
– Det är morgondagens seniorer och vi måste försöka hitta vägar för att få dem att fortsätta även om det ibland kan bli några tuffa år, säger Marie Carlerbäck.
– Kanske till exempel U25-klasser skulle kunna vara ett sätt.

Fler tävlingar och fler arrangörer behövs på alla nivåer. De måste också få känna att deras arbete är värdefullt och oerhört viktigt för sportens utveckling.
– Fyrstjärniga tävlingar i Sverige finns på önskelistan så det måste vi få till också, säger Marie Carlerbäck.

Hon tillträder som ordförande i januari och första uppgiften blir att sätta ihop en kommitté som kan fortsätta arbetet med att utveckla svensk fälttävlan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden