Sverige
4 oktober 2023 09:17

Nytt avtal klart för ridlärare och hästskötare

LönebeskedEtt nytt kollektivavtal har tecknats mellan Kommunal och Fremia för området ridlärare, hästskötare och övrig personal hos ridhusföretag.

Nytt avtal klart för ridlärare och hästskötare
Ridlärarnas och hästskötarnas nya löneavtal är klart. Arkivbild. Foto: Jeanette Flensburg

Många ridklubbar med anställd personal är medlemmar i arbetsgivarorganisationen Fremia, som nu kommit överens med Kommunal om ett nytt kollektivavtal.

Det nya avtalet innehåller löneökningar och höjningar av ersättningar och tillägg i enlighet med märket, alltså den allmänna nivån för avtalen som gäller i år. Dessutom sker en höjning av lägstalönerna inom avtalet.

Minsta lönehöjningen i krontal varierar från 733 kronor för dem som fyllt 16 år till 1 350 kronor för ridlärare och andra anställda med mer kvalificerade arbetsuppgifter Det nya avtalet började gälla 1 oktober.

I somras blev ett nytt avtal klart mellan Kommunal och arbetsgivarorganisationen Almega gällande anställda i stall och på ridskolor. Avtalsvillkoren är desamma i de båda avtalen.

Läs vidare hos facket Kommunal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden