Dressyr
24 april 15:43

Nytt personbästa och placering för Sofie Lexner

FramgångSofie Lexner och framtidshästen Inoraline W utvecklas mer och mer. På onsdagen blev det en pallplats och nytt personbästa för ekipaget.

Nytt personbästa och placering för Sofie Lexner
Sofie Lexner och Inoraline W har känt varandra ett bra tag. Här på bild från en lyckad unghästfinal i Falsterbo för ett par år sedan. Nu har hästen vuxit upp och går från klarhet till klarhet. Foto: Tidningen Ridsport

Flera svenska ryttare är på plats vid dressyrtävlingarna i tyska Hagen den här veckan. På onsdagen var det Sofie Lexner och Inoraline W (KWPN sto f 2013 e Johnson-Amiral, uppf J.W. Greve, äg Christinelund Dressage) som visade framfötterna i ett gediget startfält i den trestjärniga Grand Prix-klassen. Ekipaget kom på tredje plats och satte ett nytt personbästa på 72,435 procent.

Före svensken i resultatlistan var endast de två giganterna från Storbritannien. Vinnare i klassen blev Charlotte Dujardin med nya stjärnan Alive and Kicking på 74,848 procent. På andra plats kom Carl Hester och En Vogue med 72,761 procent.

Resultat

Den 24 – 28 april startar följande svenska ekipage i tyska Hagen:

CDI4*:
Johanna Due Boje/Mazy Klövenhöj
Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD
Malin Wahlkamp-Nilsson/Zackson

CDI3*:
Anna Blomgren/Toerveslettens Sunshine
Emma Jönsson/Gerion
Sofie Lexner/Inoraline W

CDI1*:
Johanna Due Boje/Keane RVR,
Linnéa Cöster/Liberace for U
Lydia Jordan/Despacita

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden