Dressyr
18 december 2013 10:18

Nytt världsrekord för Charlotte Dujardin

93,975 procent innebär nytt världsrekord i kür. De fantastiska siffrorna står inga andra än Charlotte Dujardin och Valegro för efter gårdagens världscup-kür i Olympia, London.

Nytt världsrekord för Charlotte Dujardin
Kit Houghton

Den brittiska ryttaren går från klarhet till klarhet med sin fantastiska Valegro. Ekipaget slog det tidigare världsrekordet på 92,3 procent, som fram tills i går hölls av Edward Gal och Totilas. Även då var platsen för rekordslagningen Olympia, men året 2009.

Charlotte och Valegro är nu innehavare av världsrekordet i samtliga tre Grand prix-klasser.
– Jag kan inte tro det – jag är överlycklig. Jag ville komma hit och se om jag kunde slå rekordet till den här musiken och på Olympia. Det har varit en fantastisk resa med Valegro – jag har åstadkommit så mycket mer än jag någonsin hade kunnat tro, sa Charlotte, som red till sin ”Great Escape”-musik för sista gången.

Edward Gal fick se sitt världsrekord ridas bort och fick själv finna sig på andraplatsen. Han red Glock’s Undercover till procenten 87,425 procent.
– Jag visste att jag skulle förlora mitt världsrekord en dag – så jag måste helt enkelt träna mer för framtiden, sa den holländske ryttaren i ett pressmeddelande.

Svenska Malin Hamilton, som hamnade precis under kvalgränsen, startade inte i tisdagens världscup-kür.

Resultat
Protokoll
Ställning i världscupen

Här kan du lyssna på en intervju med Charlotte efter segern.

Se en intervju med Charlotte som gjordes innan hon slog det nya världsrekordet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden