Sportnytt
4 februari 2021 15:55

Oförändrat på rankningen – världsettorna sitter säkert

ListorSteve Guerdat, Isabell Werth och Oliver Townend har suttit länge på sina troner i hoppning, dressyr och fälttävlan nu. Även vid detta månadsskifte får de behålla sin platser som världsettor, och bakom dem har det skett få förändringar.

Oförändrat på rankningen – världsettorna sitter säkert
Jodå, Steve Guerdat är kvar på hopptronen även denna månad. Foto: Roland Thunholm

I hoppningen fortsätter Steve Guerdat att regera, en bit före landsmannen Martin Fuchs och Daniel Deusser. Peder Fredricson är parkerad som bäste svensk på plats fyra, och Henrik von Eckermann trillar ner ett hål till nummer 18. Malin Baryard-Johnsson klättrar något, från förra månadens 129:e plats till 113.

Hela hopprankningen

Isabell Werth har säkrat upp med att vara både världsetta och världstvåa, med sina ston Bella Rose och Weihegold. Där bakom jagar närmast landslagskollegan Jessica von Bredow-Werndl med Talera.
Bäste svensk hittas fortfarande på plats 15, där Patrik Kittel och Well Done de la Roche står kvar, följt av Therese Nilshagen som nummer 17 med Dante Weltino.

Hela dressyrrankningen

I fälttävlansvärlden har man haft tävlingsuppehåll under vintern, inte bara på grund av coronapandemin. Även här står världsettan stadigt på toppen, även om Oliver Townend inte har många poäng till godo på tvåan Tim Price. Brittiska Piggy March är kvar som trea.
Ludwig Svennerstål behåller sin 18:e plats som bäste svensk, och på topp-100 har han sällskap av Louise Romeike som är kvar på plats 79.

Hela fälttävlansrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden