Dressyr
28 december 2013 17:37

Helen och ”Dami” i topp

WDM i Mechelen hade en stor stjärna med i startfältet och hon levererade. Helen Langehanenberg och Damon Hill NRW rätade ut fredagens frågetecken till utropstecken i sin kür, enkel seger på 85,85 procent.

Helen och ”Dami” i topp
Helen Langehanenberg var glad, riktigt nöjd efter sin seger i World Dressage Masters i Mechelen.

På klassiskt WDM-upplägg går de bästa vidare från Grand Prix-klassen till en kür-klass medan en grupp ryttare går vidare till en GP Special. Våra båda svenska ekipage hade efter goda prestationer kvalat till küren.

Patrik Kittel och Toy Story (SWB f -00 e Come Back II-Concorde, uppf Marie och Olle Bjernick) hade premiär för start till küren med Billy Idol-musik som en gång skapats för Scandic. Musiken passade som hand i handske till Toy Storys mekanik och bytesserierna var raka i fin rytm till musiken. Ett riktigt fint program, någon liten miss i en bytessserie men för övrigt mycket korrekt och i takt. Procenten 74,40 räckte till en fjärde plats i klassen.

Lennox och Cecilia Andrén Dorselius var fint på banan idag men det blev en del missar enligt Cecilia som beskrev sin ritt direkt efter som både upp och ner. Tillsammans visar de verkligt fin passage i perfekt synkronisering med låten Cambodias suggestiva beat. Cecilia har i alla fall målet för 2014 i klart sikte – hon vill ta en plats i laget till WEG i Normandie.

Om de verkade lite mindre samspelta i gårdagens GP så var Helen Langehanenberg och Damon Hill NRW desto mer välstämda i sitt kürprogram. Musiken utgör en dramatiserad ljudkuliss och ekipaget behöver därför inte bekymra sig om att vara i takt utan kan mer satsa på att sätta de många övergångarna. Damon Hill NRW var i dag bättre framme och gjorde allt rätt om än något lägre i nacken än när de gör sina allra bästa ritter. Klar seger med 85,85 procent.

Gladast av alla var kanske trots allt Ulla Salzgeber, nästintill riktigt rörd när hon efteråt beskrev sin känsla från sin och Herzruf’s Erbes ritt som Happy , Happy, Happy. Ekipaget är av den gamla skolan, det är lite tungt men ack så pampigt. Herzruf’s Erbe tillhör de hästar som har en exteriör som tillåter att de sitter ordentligt i piaffen. Dagens uppvisning hade mycket uttryck och kraft, poängen visade på fornstora dagars form med 81,075 procent.

Unga hollänska Danielle Heijkoop kan se tillbaka på ett rekordår som kröntes av hennes start vid EM i Herning med sin Kingsley Siro. I dagens kür slog hon sitt två veckor gamla personbästa från Olympia, London, genom att få 81,30 procent. Danielle rider till passande toner från Prince och Kingsley Siro för sig kungligt i piaff och passage.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden