Dressyr
27 augusti 2012 14:07

Oklarheter kring Utophias ägare

Frågetecknen kring vem som egentligen äger brittiske Carl Hesters stjärna Uthopia blir allt fler. Hester sa under OS att hingsten ägs av honom själv och Sasha Stewart, men det förnekas nu av Stewarts familj.

Sasha Stewart, tidigare fälttävlansryttare, har rapporterats vara ägare till Uthopia, medan Carl ska ha köpt in sig i en mindre andel för att behålla hästen över OS. Men efter OS har Stewarts far, Derek Harrison, påpekat att Stewart inte alls äger Uthopia.
Sasha Stewart försattes i personlig konkurs i september 2010, då hon enligt Horse & Hound var bankrutt. När en person har förklarats i konkurs, måste samtliga tillgångar säljas för att betala tillbaka så stor del av skulderna som möjligt.

Även Carl Hesters advokat Jacqui Fulton har bekräftat för Horse & Hound att Stewart inte äger Uthopia.
– Sasha sålde hästen för ett par år sedan, till en privat investerare. Men hon har alltid stått kvar som ägare eftersom investeraren är nöjd med det, och hon gillar allt det som kommer med hästägandet. Men det är inte hon som äger hästen, säger Fulton till tidningen.

I en intervju med Horse & Hound i augusti 2011 sa Sasha Stewart att hon var ensam ägare till Uthopia. Stewart står också som ägare till hingsten i FEI:s register, tillsammans med Carl Hester, sedan den 14 september 2011. Mellan 1 april 2010 och 13 september 2011, stod Hester som ensam ägare, före det hade FEI uppgifter om att Stewart och hennes far ägde hästen.

Stewart har själv inte uttalat sig om ägarfrågan, men hennes ombud menar att det pågår undersökningar och diskussioner för att lösa frågan. Uthopia kan inte säljas innan det är utrett vem som äger hingsten. Hester själv menar att det inte ens finns något att diskutera. 

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 131 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar