Fälttävlan, Ridsport Play
1 maj 2018 09:43

Oliver Townend förbi världsettan – vann årets första fyrstjärniga

I toppVärldsettan och den så ofta oslagbara Michael Jung föll neråt i avgörandet. Årets första fyrstjärniga vinnare blev Oliver Townend – se hans terräng här.

Oliver Townend förbi världsettan – vann årets första fyrstjärniga
Oliver Townend klättrade från femte plats i dressyren till tredje efter terrängen, och slutligen till segern. Arkivbild: FEI/Libby Law

Den första av årets sex fyrstjärniga fälttävlanstävlingar fick en brittisk segrare i Oliver Townend och Cooley Master Class (val, f 2005, e Ramiro B-Master Imp xx). Inför den avgörande banhoppningen i Kentucky låg de tre främsta inom 1,2 straff. Världsettan Michael Jung låg i täten, men ett nedslag förpassade honom och Fischer Rocana FST till andra plats.

Oliver Townend och Cooley Master Class var däremot felfria och tog hem segern samt en check på drygt 1,1 miljoner kronor på dressyrstraffen 28,7. Värdnationen USA:s Marilyn Little och RF Scanadlous blev trea.

Nästa fyrstjärniga tävling väntar redan runt hörnet – nu i veckan är det dags för den brittiska klassikern Badminton.

Den felfria terrängen på väg mot seger:

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden