Avel
7 oktober 2017 18:43

Öljemark: Ingen tvekan om att han är en GP-häst

Efter ett år med Tiger G har Karin Ŗljemark sett en kurva som går stadigt uppåt. I dag blev det Breeders-seger och mer ska det bli. ”Han är en Grand Prix-häst. Utan tvekan” säger vinnaren.

Öljemark: Ingen tvekan om att han är en GP-häst
Karin Öljemark och Tiger G tog täten i ärevarvet. (Foto: Mikael Persson/MiP Media)

När Karin Öljemark fastnade för annonsen med Tiger G (SWB valack e Tuchinski-Sir Donnerhall, uppf Åsa Eller Warnegård, äg Maria Ågren) fick hon höra att han egentligen redan var såld, men Karin gav sig inte så lätt och bad säljaren att lova att ringa om något ändrades.

Så blev det dessbättre och hästägaren Maria Ågren köpte Tiger G, som sedan dess rids av Karin. I somras blev de fyra i Falsterbo (plus tog segern i semifinalen) och i dag tog de hem Breeders Trophy för 6-åriga dressyrhästar.
– Det är helt otroligt roligt och jag är stolt, lycklig och glad. Det kändes riktigt bra på banan, men man vet aldrig. Jag hade tyckt att Tiger var lika duktig ändå, men visst är det väldigt kul att vinna, säger Karin och berättar att kurvan går stadigt uppåt.
– För varje kvartal blir han starkare, vet mer och förstår mer.

Ni var trea i första omgången i tisdags. Tänkte du mycket på chanserna?
– Nej, jag tänker aldrig på att vinna eller på poäng. Jag går bara in för att visa hästen så bra som möjligt med tanke på förutsättningarna och den situation som råder.
Hur kändes Tiger annars i dag?
– Han var lite spänd och av och på på framridningen. Han kan vara störd av andra hästar när vi rider fram, men jag tänkte att det är som det är. När vi kom in var det ”nu kör vi gubben” som gällde och det gjorde vi.

Tiger G var måhända skeptisk till applåderna som ekipaget före fick, men Karin klappade om sin partner och lugnade honom. Det fungerade uppenbarligen – Tiger fokuserade och hans uppvisning tillsammans med Karin föll domarna i smaken. Med 9,5 på såväl traven som framtidsutsikter bärgade de segern.

Karin är säker på att Tiger G har vad som krävs för Grand Prix, även om det förstås får ta sin tid innan de är där. Senare i höst väntar, tack vare segern, Champion of the Winners på Friends.
– I övrigt ska vi mest träna vidare och Tiger ska få bli sju år i lugn och ro.


Karin gratulerades av Pernilla André Hokfelt, som kom tvåa med Cash Flow.


Tiger kliades gött av ”husse” tillika Karins sambo, Patrik T Persson.


Såklart att den här dagen förevigades.

Foto: Mikael Persson/MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden