Sportnytt
14 september 2020 15:10

Olympia ställs in

InställdVärldscupens västeuropeiska liga decimeras ytterligare när The London International Horse Show nu väljer att ställa in. Den anrika tävlingen hålls varje år i december på Olympia, och med bortfallet försvinner det en kvaltävling i både dressyr och hoppning samt körning.

Olympia ställs in
Det är full fart i den brittiska huvudstaden under Olympia-tävlingarna. Foto: Olympia Horse Show

Tävlingskommittén har under de senaste månaderna undersökt olika scenarier för att arrangera den traditionsenliga stortävlingen på Olympia i London med hänsyn till alla inblandades väl och ve i pandemin. Tyvärr utgör de rådande restriktionerna ett hinder som inte går att överbrygga och arrangören väljer därför att ställa in.

Därmed krymper den västeuropeiska världscupligan ytterligare. När Olympia nu är ute ur bilden återstår sex kvaltävlingar i dressyrkalendern inför finalen i Göteborg nästa år. I hoppkalendern är det nu sju av tretton kval kvar. Första hoppkvalet är planerat till den 28 oktober i franska Lyon medan dressyren drar igång på Vilhelmsborg i danska Århus den 14 oktober.

The London International Horse Show på Olympia återkommer den 15-20 December 2021, då tävlingen även firar 50-årsjubileum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden