Sportnytt
16 december 2013 15:44

Olympia-veckan har startat

Malin Hamilton inleder veckans svenskinsats i Olympia, London, i eftermiddag. Totalt befinner sig fyra svenskar på plats när världscupen i hoppning, dressyr och körning avgörs under de sju dagarna som tävlingarna pågår.

Malin Hamilton och Fleetwood startar som nummer åtta, kl 17:03, i FEI Grand Prix-dressyren med starttid klockan 16. Och motståndet är tufft – världsettan Charlotte Dujardin finns på plats med guldhästen Valegro och även Carl Hester och Edward Gal startar. 15 ekipage (av 19 startande) går vidare till tisdagens kür där världscuppoängen ska fördelas.
Start- och resultatlistor

På torsdag och fredag är det världscup i fyrspannskörning. Tomas Eriksson står över tävlingen och kör istället i Mechelen, Belgien, efter jul. Världsettan Boyd Exell startar däremot i Olympia – dock bara på ett vip-kort. Han har redan gjort fem tävlingar och har inga fler där han får räkna poäng men har poäng som räcker till final.
Deltagarlista körning

På lördag 21 december avgörs den femte deltävlingen av Longines FEI World Cup, västeuropeiska ligan i hoppning. Representerar Sverige gör Malin Baryard Johnson/H&M Tornesch, Peder Fredricson/H&M Cash In och Henrik von Eckermann/Gotha FRH.
Deltagarlista hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden