Världen
9 juli 2018 14:29

Olympiske mästaren Hans Günter Winkler är död

DödsfallLegendaren Hans Günter Winkler är död. Hoppryttaren var en av Tysklands mesta OS-medaljörer och tog bland annat dubbla guld på de olympiska spelen i Stockholm 1956.

Olympiske mästaren Hans Günter Winkler är död
Hans Günter Winkler skrev en bok om sin OS-häst Halla. Arkivbild: Roland Thunholm

Hans Günter Winkler och Halla skördade stora framgångar under sin karriär. Förutom de dubbla OS-gulden 1956 blev det ett lagguld på OS 1960, individuellt VM-guld 1954 och individuellt EM-guld 1957.

Hans Günter Winkler tog också mästerskapsmedaljer tillsammans med bland annat Fidelitas, Romanus och Torphy. Totalt hoppade legendaren hem fem OS-guld, två VM-guld och ett EM-guld samt flera medaljer i lägre valörer.

Hoppmedaljrer
Silvermedaljören Raimondo d’Inzeo/Merano, guldmedaljören Hans Günter Winkler/Halla och Piero d’Inzeo/Uruguay, på Ryttar-OS i Stockholm 1956. Arkivbild

Halla är avbildad som staty i naturlig storlek i det tyska ridsportmekkat Wahrendorf. Hans Günter Winkler skrev också en bok om henne på äldre dagar. Nu berättar den tyska tidningen Welt att Hans Günter Winkler är död.

Hans Günter Winkler blev 91 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden