Sportnytt
10 juni 2014 09:24

EM till Göteborg 2017 avgörs idag

Igår gick Ryttar-VM 2018 till Kanada. I dag ska det avgöras om Göteborg får EM 2017.

– Det är klart att vi är väldigt spända inför beskedet, ett EM i Göteborg skulle betyda otroligt mycket för stan, säger Johan Pagerup, vice vd i Gotevent, till GP.

Under ett två dagar långt möte, som inleddes igår, kommer FEI, internationella hästsportförbundet, att ta beslut om vilka länder som kommer att få de kommande mästerskapen. VM 2018 går till Montreal och Bromont i Kanada.

På tisdagen tar FEI beslut om EM 2017 där Sverige och Göteborg konkurrerar med Frankrike, Polen och Nederländerna.
– Mycket spännande förstås och en hel del nagelbitande innan vi får beskedet. Vi vet att vi har ett väldigt starkt koncept med vår centrala närhet och att vi sportsligt erbjuder fler grenar än konkurrenterna. Även vår mångåriga erfarenhet av att arrangera Gothenburg horse show är förstås till vår fördel. Å andra sidan vet man inte exakt vad FEI lägger i vågskålen, det är många komponenter som ska vägas in, säger, säger Johan Pagerup till tidningen.

Göteborg har ansökt om ett samlat EM i hoppning, dressyr, paradressyr och fyrspannskörning. Rotterdam i Holland har ansökt om hoppning medan Strzegom i Polen och Fontainebleau i Frankrike vill ha fälttävlan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-