Dressyr
18 december 2013 17:55

Hester: ”Valegro ska vinna medaljer även som 18-åring”

Världsrekordküren på Olympia var Valegros och Charlotte Dujardins sista tävling med det programmet. Nu funderar hon och hennes tränare Carl Hester på en ny version till VM.

"Jag är väldigt, väldigt stolt över henne", sade Hester.

Hester: ”Valegro ska vinna medaljer även som 18-åring”
Kit Houghton

I januari 2011 hade Charlotte inte startat Grand Prix. Nu har hon världsrekord i Grand Prix, GP Special och GPKür och är OS- och Europa-mästare.

– Jag är också orolig för henne, för de har så mycket förväntningar på henne från alla håll, familj, sponsorer och alla andra, sade Carl om varför han såg mycket allvarlig ut snarare än glad då presskonferensen inleddes.  

Charlotte Dujardin har rockstjärnestatus i England efter OS och alla övriga medaljer. I somras råkade hon och hennes pojkvän ut for paparazzifotografer på sin semester.
– Jag vill att han ska vinna medaljer även när han är 18 år, och då är bara fyra-fem tävlingar  om året lagom, förklarar Carl om varför Olympia är Valegros och Charlottes enda meeting inomhus på hela året. De avstår alltså resten av världscupen.
– Med hans temperament behöver han inte tävla mer än när det verkligen gäller, säger Carl. Hemma får Valegro både gå i hagen och promenadridas i skogen.

Carl har aldrig ångrat att han kastrerade Valegro som 3-åring när han köpte honom från Holland.
– Nej, egentligen inte. Visst har jag ibland tänkt “om” på senare år, men jag  tyckte att beslutet togs åt mig av KWPN, eftersom han fick avslag vid en regional visning när han var 2,5 år. Han är inte helt korrekt i sin benställning och har ett rätt ordinärt möderne.

Tappade räkningen på tiorna
– Jag minns på den tiden när man sade att oj, i dag satte jag en nia. I dag tappade jag räkningen på tiorna, sade huvuddomaren Andrew Gardner efter Charlotte Dujardins världsrekord på Olympia med över 94 procent och han syftade inte bara på hennes ritt.

– Jag har följt dressyrens utveckling i England de senaste 15 åren och det är otroligt vad som hänt, sade FEI:s dressyrchef Trond Asmyr från Norge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden