Hoppning
22 mars 2022 14:24

”Vi kommer att fortsätta göra allt för Twentytwo”

Olyckan i ParisDen dramatiska olyckan som inträffade efter sista hindret i den stora GP-klassen ser ut att få ett bättre slut än befarat. På tisdagen gick ryttaren Bryan Balsiger och hästens ägare ut via sociala medier och berättade att stoet Twentytwo des Bisches har opererats – och att man nu har en enda önskan.

”Vi kommer att fortsätta göra allt för Twentytwo”
Bryan Balsiger och Twentytwo des Biches några hinder innan olyckan. Bryan Balsiger sågs gråtande gå mot sin häst efter fallet. Foto: Christophe Tanière

”I söndags drabbades Twentytwo des Biches av en olycka vid banans sista hinder i den femstjärniga Grand Prixen i Paris. Stoet togs omedelbart omhand av veterinärer på plats, som gav henne första hjälpen och kunde ställa en första diagnos. Den bekräftades också senare på kliniken Groisbois dit hon hade transporterats.” Det berättar både ryttaren Bryan Balsiger och Christiana Brechtbühl, ägaren till Twentytwo des Biches, i varsitt Facebookinlägg.

I inläggen står det att Twentytwo fått en kotbensfraktur på vänster framben, och att stoet opererades på måndagen av klinikens veterinär Fabrice Rossignol, en erkänd specialist inom området. Det svåra ingreppet gjordes i samråd med Twentytwos veterinär Thomas Wagner och veterinären Anton Fürst vid djursjukhuset i schweiziska Zürich.

Man berättar också att det har kommit lugnande besked på tisdagen. ”Operationen har gått bra och Twentytwo står upp själv. Hon tog sina första steg på kliniken på morgonen och veterinärerna är mycket nöjda med resultatet. Återhämtningen kommer naturligtvis att ta lite tid och det enda målet är att Twentytwo ska kunna njuta av ett välförtjänt liv som pensionär.”

”Betyder otroligt mycket för mig”

Via inlägget gör Christiana Brechtbühl också ett eget uttalande:

”Twenty är en familjemedlem och det som hände är väldigt svårt att hantera. Vi har genomlidit många svåra timmar, men vi är glada att de ligger bakom oss. Vi har gjort allt och vi kommer att fortsätta göra allt för Twenty.”

Hon berättar också att hon själv och Bryan Balsiger fortfarande är kvar med stoet i Frankrike.

Även Bryan Balsiger uttalar sig via Facebookinlägget:

”Hela händelsen har varit svår för mig att hantera och jag är djupt berörd. Men jag är också lättad över att operationen gick bra och att Twenty kan stå och gå själv. Jag hoppas nu från djupet av mitt hjärta att hon återhämtar sig bra, så att jag snart kan få se henne ute i hagen igen. Twenty har gett mig så mycket och hjälpt mig att nå mina drömmar. Hon betyder otroligt mycket för mig.”

Både Christiana Brechtbühl och Bryan Balsiger tackar för det överväldigande stöd som riktats mot dem under de oroliga timmarna sedan olyckan i söndags kväll.

Via Facebookinlägget gör dessutom den schweiziske förbundskaptenen Michel Sorg ett uttalande:

”Den här olyckan är en stor chock för det schweiziska laget. Vi tog hand om Christiana Brechtbühl, Bryan Balsiger, Mélusine Guiblin-Miché och hela deras team på plats och det kommer vi såklart att fortsätta göra. Det är en stor lättnad att operationen gick så bra. Vi har alla bara en önskan – att Twenty kan få njuta av sitt välförtjänta pensionärsliv i hagen efter en så framgångsrik karriär där hon har gett så mycket till vårt schweiziska lag.”

Bryan Balsiger red nu 15-åriga Twentytwo des Biches vid OS i Tokyo och har haft många GP-framgångar med stoet. I september blev ekipaget trea efter Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana i Longines Global Champions Tour Grand Prix of Italy i Rom. Innan Bryan Balsiger tog över tyglarna ingick Twentytwo des Biches i det schweiziska bronslaget vid EM i Göteborg och kom tvåa i världscupfinalen i Omaha 2017, då med Romain Duguet i sadeln.

Se Facebookinlägget i sin helhet här under:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden