Världen
19 mars 2020 11:03

”Orolig för att hästarna ska bli fast någonstans i Europa”

CoronasmittanPlanen var att Tinne Vilhelmson Silfvéns sju hästar skulle stanna i Florida till början av april, men på grund av coronaviruset har tävlingarna avslutats i förtid. Nu pågår ett febrilt arbete med att få hem hästarna.

”Orolig för att hästarna ska bli fast någonstans i Europa”
Tinne Vilhelmson Silfvén och Van Vivaldi 1286 på tävlingarna i Florida. Foto: Sara Hellner

– Vi undersöker olika möjligheter, och vi får mycket hjälp med det, men det är svåra beslut att ta. Det är svårt att veta vad som är bäst att göra. Jag är ju orolig för att hästarna ska bli fast någonstans i Europa, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till Dagens Nyheter.

USA fick in coronaviruset några veckor efter utbrottet startade i Europa, men nu stänger allt fler verksamheter ner på andra sidan Atlanten. Eftersom alla tävlingar stoppats är det hundratals hästar som nu ska flygas hem till Europa.

– I det här läget vill man verkligen ta rätt beslut, göra rätt saker och agera ansvarsfullt. Men i och med att situationen ständigt förändras är det svårt att avgöra vad som är rätt, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden