Världen
13 november 2015 07:30

Örter gav dålig avmaskning

Vid en rättegång i Tyskland har en hästägare dömts till böter sedan hon gett sina hästar örter och mängder av morötter istället för konventionella avmaskningsmedel. Två av hästarna fick avlivas på grund av massiv maskinvasion i blodkärlen.

Kvinnan är häftig motståndare till kemiska avmaskningspreparat och var vid tillfället ordförande i en lokal djurskyddsförening. Istället för att avmaska sina hästar med de avmaskningspreparat som finns, förlitade hon sig på gamla metoder som att ge mycket morötter och örter som skulle motverka inälvsparasiter.
Två av hästarna fick så kraftig maskinvasion att de fick avlivas och kvinnan dömdes till böter för detta samt bristfällig skötsel av övriga hästar som heller inte hade avmaskats på vedertaget sätt.

Händelsen skedde i slutet av 2013 och ledde till rättegång sedan kvinnan överklagat böterna och menade att hennes hästar blivit förgiftade av okänd anledning. Obduktion visade dock på att parasiter var orsak till hästarnas skador.

Källa: Pferde-Revue

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden