Sport
26 augusti 05:38

OS-banan testad: ”Riktigt nöjda”

Paris 2024Att arrangera OS i ridsport är alltid en utmaning – att göra det i en skyddad, ikonisk park tar dock utmaningarna till en ny nivå. Tidigare veckan genomfördes testävling i fälttävlan i parken kring slottet i franska Versailles, och arrangörerna fick svar på många frågor.

OS-banan testad: ”Riktigt nöjda”
En slottspark som dessutom är ett världsarv. Ridsportens OS i Paris kommer att bjuda på magiska vyer. Bilden är från testtävlingen då de specialbyggda övergångarna i parkens kanaler testades nyligen. Foto: FEI/PSV

Med mindre än ett år kvar till OS i hoppning, dressyr och fälttävlan genomfördes testävlingarna i tisdags och onsdags.

Det handlade om fälttävlan där arrangören dels ville testa de konstruktioner som byggs över kanalerna till terrängprovet, dels ville se hur det redan preparerade underlaget höll för hoppande hästar. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Den ikoniska parken är ett UNESCO-världsarv, och planen är att tävlingarna ska genomföras utan att orsaka några permanenta skador i parken, samtidigt som det ska vara säkert för ekipagen.

Måste återställas

Flera ekipage testade såväl de små broarna som hinder och underlag i parken, allt under överseende av personal från palatset. ”Platsen måste bli återställd exakt som den var innan tävlingarna,” säger Catherine Pégard som är chef för palatset i pressmeddelandet där hon också lyfter att de olympiska spelen kommer att göra parken ännu mer attraktiv och tillgänglig efter OS på grund av förbättningar som planeras.

Hon är också stolt över att Versailles får vara en del av spelen.

Representanter från över 20 nationella ridsportförbund fanns på plats och de fick också en genomgång av logistiken kring spelen; var hästskötare och veterinärer ska bo, tillgång till veterinär service, stallarnas utformning och mycket mer.

Nöjda

”Vi är riktigt nöjda med hur testet föll ut och uppdateringen kring förberedelserna,” säger FEI:s Tim Hadaway i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden