Hoppning
4 oktober 2018 16:12

OS-guldryttare avliden i sviterna av lastningsolycka

DödsfallDen flerfaldiga mästerskapsryttaren Bert Romp, som bland annat var med i lagguld-truppen vid OS i Barcelona och senare var förbundskapten för Nederländerna, har avlidit efter att ha blivit sparkad i huvudet.

OS-guldryttare avliden i sviterna av lastningsolycka
Bert Romp och Mr Blue i världscupen.

Bert Romps karriär tog sin början på 70-talet som ryttare hos Henk Nooren. Bland framgångarna finns OS i Barcelona 1992 då Bert Romp var en del av det vinnande holländska laget, EM-silver i lag och placeringar i världscupkval. Tidigt i sin karrär var han landslagsledare för juniorerna, som då var bland andra Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten, och Wim och Ben Schröder. År 2000 blev Bert Romp förbundskapten för det holländska landslaget och ledde dem bland annat till en fjärdeplats på OS i Aten. Bert Romp var far till Remon, Ruben och Jesper som alla har ridit på hög nivå.

Olyckan, som bland annat De Hoefslag berättar om inträffade under onsdagen. Ryttaren blev sparkad i huvudet under lastning och han avled i dag av sina skador. Bert Romp blev 60 år gammal.
På bilden här nedanför syns Ruben Romp (till vänster) och Bert Romp då han år 2017 vann en klass för ”oldies”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-