Fälttävlan
19 oktober 2017 15:05

OS-häst till Ebba Adnervik

OS-hästChippieh deltog vid OS i London under den japanska ryttaren Kenki Sato. Nu har hästen kommit till Sverige och ska ridas av YR-ryttaren Ebba Adnervik.

OS-häst till Ebba Adnervik
Ebba Adnervik har fått OS-hästen Chippieh i stallet Roland Thunholm

21-åriga Ebba Adnervik från Båstad ingår ridsportförbundets spetsgrupp för YR-ryttare i fälttävlan. Hon har ridit för Sverige både vid junior-EM och YR-EM och vid Nations Cup på seniornivå. Nu har hon en ny lovande häst hemma i stallet: Chippieh (HOLST val f-02 e Carnaby-Caretino, uppf Stefanie Kinscher).

Med japanska ryttaren Kenki Sato gick Chippieh OS i London 2012. Därefter har han tävlats av Hedvig Wik och Pippa Funnell med placeringar upp till CIC3*. Men nu har ägaren Sara Sjöborg Wik bestämt sig för att hon vill se en yngre ryttare på Chippiehs rygg igen.
– Jag har känt Ebba sedan Team JYR tiden och hon är duktig, mycket ambitiös med hög standard och ett bra team runt sig. Helheten är viktig för att lyckas idag och vi tror att hon har det som behövs, säger Sara Sjöborg Wik, som hoppas att ekipaget ett steg i taget ska ta sig ut på de internationella banorna tillsammans.

Ebba Adnervik med Chippieh
Nu ska Ebba fokusera på att lära känna Chippieh innan de ger sig ut på tävlingsbanorna. Foto: Privat

Ebba är glad och tacksam över att få en så välmeriterad häst i sitt team.
– Förutom att lära mig så mycket som möjligt och skapa ett bra band med Chippieh hoppas jag på att kunna göra honom rättvisa ute på tävlingsbanorna, säger Ebba Adnervik, som i vinter kommer att fokusera på att lära känna Chippieh och förbereda inför kommande tävlingssäsong.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden