Sportnytt
6 oktober 2020 09:11

OS-hoppet lever: ”Inga tvivel om att spelen ska bli av”

OS 2021Efter Internationella olympiska kommitténs möte i förra veckan säger nu Gunilla Lindberg, generalsekreterare för Sveriges olympiska kommitté, att det kommer att bli ett OS i Tokyo 2021. I vilken form återstår att se.

OS-hoppet lever: ”Inga tvivel om att spelen ska bli av”
Här är tanken att hoppning och dressyr ska avgöras till sommaren - på samma stadion som när Tokyo var värd för OS 1964. Den har renoverats och har nu plats för 9 300 åskådare. Illustration: Tokyo-OS

I en intervju med SVT Sport berättar Gunilla Lindberg, som även är ledamot i IOK, att det inte råder några tvivel om att det blir ett olympiskt spel i Japan till sommaren. Om det blir med publik på läktarna och med aktiva från samtliga länder på plats – det återstår att se.

Coronapandemin härjar fortfarande runt om i världen, men Lindberg menar att nu finns det en större kunskap och att man har alternativ.
– Tidigare har vi saknat en plan B. Nu har vi plan B, C, D, E och F, som vi kan rätta oss efter utifrån hur det ser ut i världen. Och det är inget som tyder på att vi skulle få en tredje våg. Det tyder ju på att det går i rätt riktning.

”Publiken en knäckfråga”

Gunilla Lindberg tror inte att OS och Paralympics kommer att genomföras inför fulla läktare, men inte heller med ekande tomma arenor.
– Det blir väl något mittemellan, skulle jag tro. Man pratar egentligen inte om tomma läktare. Men det står inte och faller med ett vaccin, för man anser att de testmöjligheter som man behöver kommer att finnas ganska snart, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden