Dressyr
11 februari 2015 09:30

OS kan bli Valegros sista tävling

Superstjärnan och flerfaldiga världsrekordhållaren Valegro pensioneras förmodligen efter OS i Rio nästa år. Hans ägare Carl Hester, funderar på att lämna den internationella arenan samtidigt.

OS kan bli Valegros sista tävling
Valegro och Charlotte Dujardin har i stort sett vunnit allt. Nu kan slutet på en fantastisk karriär vara i sikte. (Arkivbild)

Brittiska ekipaget Charlotte Dujardin och Valegro (KWPN f 2001 e Negro-Gerschwin) har charmat dressyrpubliken under flera år. Ekipaget har vunnit OS, VM, EM och världscupfinalen. Nu berättar Dressage News att det finns planer på att pensionera valacken efter OS 2016. 

Valackens ägare Carl Hester, som tävlar aktivt med andra hästar, funderar på att sluta tävla samtidigt. 
– Jag är 49 år nästa år. Det känns som om det kan bli ett bra tillfälle att lägga tävlingsstövlarna på hyllan och ägna mig åt andra saker som har dykt upp, säger han till Dressage News. 

När det gäller Valegros karriär har valacken redan vunnit allt som går att vinna och slagit världsrekord på världsrekord. 
– Rio skulle bli den stora finalen för honom som jag ser det. Efter en sådan karriär vill jag inte att han ska fortsätta tävla bara för att han kan. Jag vet ingen annan häst som har gjort så mycket för sitt land, säger Carl Hester som kan tänka sig att hålla avtackningsceremonin i Olympia vid jul 2016. 

Efter pensioneringen ska Valegro få göra det han tycker allra mest om – gå hemma i hagen och äta gräs. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden