Hoppning
1 februari 2017 19:00

OS-ryttarens facit: GP-seger och bruten näsa

Från toppen till botten. OS-ryttaren Martin Fuchs hade en händelserik helg i Zürich och fixade såväl en seger som en bruten näsa.

OS-ryttarens facit: GP-seger och bruten näsa
Martin Fuchs hade en händelserik helg i Zürich.

Schweiziska OS-ryttaren Martin Fuchs, 24, tog en rejäl seger i Zürich då han vann den femstjärniga Grand Prix-klassen med Chaplin på hemmaplan.

Dagen efter var dock inte turen med honom. I ackumulatorklassen på 1,45-höjder tog hans häst Christo enligt Noelle Floyd ett galoppsprång för mycket och hoppade igenom hindret. Resultatet blev en snubbling i landningen, en avramling och en hov som bröt näsbenet på ryttaren.

Efter att ha tagit hjälp av läkare blev Martin Fuchs avrådd från att fortsätta tävla och avstod därför världscupen. Likaså avstår han enligt Noelle Floyd en trestjärnig tävling i helgen, men siktar på Hong Kong Masters nästa vecka. Martin Fuchs verkar i sin uppdatering på Facebook lättad över att det inte blev svårare skador.
– Lyckligtvis såg fallet mycket värre ut än vad det var. Bruten näsa, inget annat!


Martin Fuchs fick nära 900 000 kronor i belöning för den prestigefyllda GP-segern och det kan förhoppningsvis fungera som plåster på den brutna näsan.
Foto: Katjastuppia.ch/mercedes-csi.ch

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden