Hoppning
21 november 2018 13:24

OS-ryttares hästar beslagtagna av FBI

Ekonomisk brottslighetMästerskapsryttaren Emanuel Andrades hästar har beslagtagits av FBI. Detta som ett led i den storm som pågår kring hans far, som har erkänt ekonomisk brottslighet.

OS-ryttares hästar beslagtagna av FBI
Emanuel Andrade, här med 1,60-meriterade Bonjovi. Foto: Starting Gate Communications

22-åriga Emanuel Andrade har bland annat hoppat OS och VM för Venezuela, och var i sin senaste start placerad i femstjärnig 1,60 i USA. Nu har ryttarens hästar, ägda av hans far, tagits i beslag av FBI efter att de slog till mot familjens gård i Wellington, Florida, för några dagar sedan. Flera medier rapporterar om fallet, bland annat Miami Herald.

Emanuel far, Alejandro Andrade, har erkänt inblandning  i en stor penningtvätt- och muthärva, kopplad till tv-bolaget Globovision. Han ska ha tagit emot mutor för många miljoner och därför har hans tillgångar som har kopplingar till brottsligheten förverkats – inklusive fastigheter, fordon, hästar, klockor, flygplan och bankkonton.

Storsponsor åt tävlingar

Alejandro Andrade inledde sin karriär som livvakt åt Venezuelas tidigare president Hugo Chavez och blev så småningom chef för Venezuelas nationella bank.

Ryttaren Emanuel Andrade flyttade med sin sin far till Wellington 2012 och familjens Hollow Creek Farm har bland annat varit storsponsor åt tävlingar som hoppningarna Tryon och Winter Equestrian Festival  i Wellington.

22-åriga Emanuel har inte gått att nå för en kommentar, skriver The Chronicle of the Horse. Det uppges i dagsläget vara oklart exakt hur många av de 60 hästar som Alejandro Andrade äger som har beslagtagits, var de befinner sig och vad som händer med dem framöver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden