Världen
12 augusti 2012 14:00

OS-tvåan London beslagtagen

(Uppdaterad) Enligt flera medier har Eurocommerce London, som vann OS-silver i hoppning med holländaren Gerco Schröder, tagits i beslag.

Anledningen ska vara att fastighetskoncernen Eurocommerce, som äger flera hästar hos holländska ryttare, har ekonomiska svårigheter. Den 10-årige Nabab de Reve-sonen London ska ha transporterats och vara uppstallad hos den brittiska ryttaren Ben Maher.

Det finns ett stort intresse för London. Enligt uppgifter ska det ha kommit ett bud från Qatar på tio miljoner euro för hästen skriver tyska St. Georg och hänvisar till holländska telegraaf.

Uppdatering
Worldofshowjumping skriver att även övriga Eurocommerce-hästar har beslagtagits. Fastighetskoncernen ska tidigare i år ha sålt hästarna till Gevi International B.V. som ägs av Ger Visser jr. som är son till Ger Visser, som äger Eurocommerce. Dessa transaktioner undersöks nu av en konkursförvaltare och hästarna har tagits i beslag för att säkra att de inte säljs innan affärerna mellan de två bolagen klargjorts.

Precis före helgen registrerades ägarbyte i FEIs databas för hästarna London, New Orleans och Callahan. De tre hästarna ska nu vara ägda av Sileste B.V. skriver worldofshowjumping.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar