Sport
26 februari 2017 17:03

Världsklass av oslagbara Henrik

Henrik von Eckerman gjorde det! Han och Mary Lou regerade världscupklassen och vann Europafinalen på hemmaplan.

Världsklass av oslagbara Henrik

LÄS MER: Henrik berättar om Mary Lou och drömhelgen i Göteborg

Vilken drömavslutning för publiken och för Henrik von Eckermann. Efter en osannolik helg med två segrar, två andraplatser och en tredjeplats gjorde Henrik precis det han och många andra om – red hem en storstilad seger i Europafinalen av världscupen.

Det var en lycklig segrare som tog emot det öronbedövande jublet på arenan.
– Jag kan inte sätta ord på det. Jag har pratat många gånger i veckan om att jag skulle vilja stå här på söndagen. Det är något man hoppas på och drömmer om. Att stå här, inför den här publiken – jag kan inte beskriva hur det känns, säger Henrik.

Som näst sista ryttare ut visste han vad han hade att bita i och det var ingen tvekan om att siktet var inställt på seger med Mary Lou194 (Westf, sto, f -06, e Montendro-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg Karl Schneider). Han kapade Maikel van der Vleutens ledartid med sju hundradelar och fick hela Scandinavium att lyfta till skyarna.


Henrik och hans världscupspartner levde upp till förväntningarna.

Redan efter grundomgången stod det klart att det blev en av de två potentiella finalsvenskarna som får fara till USA. Douglas Lindelöw försvann med ett nedslag medan Henrik von Eckermann bättrade på sin poängskörd ännu mer. När han väl hade säkrat sin finalbiljett i grundomgången var det dags för omhoppning mellan Europafinalens vassaste ekipage som gjorde upp på banan designad av Peter Lundström.

Maikel van Der Vleuten med VDL Grorep Verdi TN blev tvåa och Leopold van Asten med VDL Grep Zidane blev trea.
Helena Persson var en uppstickare efter fredagens 1,50-runda med 14 fel. Nu drämde hon till med en revansch som hette duga när  hon satte en bejublad nolla med Bonzai H som första ekipage i grundomgången. I omhoppningen blev det fyra fel och en slutlig trettonde plats.

Aktuell ställning

Svenskarna blandade och gav i grundomgången där de felfria först trillade in ett rasande tempo innan de utspridda nedslagen började droppa in. Jörgen Larsson/Agathon S fick 16 fel medan en trio hamnade på ett nedslag vardera: Malin Baryard Johnsson/Cue Channa, Douglas Lindelöw/Zacramento och Rolf-Göran Bengtsson/Casall Ask.


Helena Persson och Bonzai H fick igång svenska jublet ordentligt med felfritt.


Rolf-Göran och Casall fick ett nedslag i grundomgången, men hyllades förstås med stående ovationer på vägen ut från Casall sista start någonsin i Sverige.

Foto: Roland Thunholm och Mikael Persson/MiP Media

Resultat

LÄS MER: Henrik berättar om Mary Lou och drömhelgen i Göteborg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden