Sverige
17 maj 2018 06:00

Fler övergrepp avslöjas i SR:s dokumentärserie

PoddserieUnder onsdagen släpptes två delar ur SR:s nya dokumentär Hästgården. Serien tar upp fallet med en ridlärare som dömts för sexualbrott, och när nu resterande delar släpps under torsdagen är det helt nya vittnen som träder fram med sina berättelser.

Fler övergrepp avslöjas i SR:s dokumentärserie
När del 4-6 av SR:s nya poddserie Hästgården släpps träder nya vittnen fram och berättar om vad de utsatts för (bilden har inget samband med texten) Foto: Arkivbild

Sveriges Radio har släppt sin dokumentärserie Hästgården i fem delar. I serien tar SR:s reportrar reda på vad som egentligen hänt på en gård som det gått rykten om i 30 år. I centrum står en ridlärare som länge anklagts för sexuella övergrepp mot elever. Del 1 och 2 av serien släpptes under onsdagen, del 3-5 släpptes under torsdagen.

I torsdagens delar finns nya, starka vittnesmål. Tio tidigare elever till ridläraren berättar att de utsatts för sexuella ofredanden och i flera fall grova sexövergrepp – detta efter att ridläraren dömdes för seuxualbrott under 90-talet. De flesta som utsatts har varit under 15 år gamla.

Flera av tjejerna som nu berättar om övergreppen i Hästgården har aldrig tidigare berättat om dem.

Poddserien Hästgården hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden