Hoppning
10 juli 2019 13:31

Överraskad vinnare i children-finalen

Falsterbo Horse Show"Jag är nog fortfarande lite chockad", konstaterade Vincent Franzén efter att ha hoppat hem kvalet och därefter totalsegern i finalen för unga hoppryttare.

Överraskad vinnare i children-finalen
Tack vare stabila resultat i samtliga klasser vann Vincent Franzén Marietorp Childrens Challenge-finalen med Lady Madonna. Foto: Roland Thunholm

På bred småländska berättar 13-årige Vincent Franzén, bosatt i Nybro utanför Kalmar, att han inte smält segern i 1,20-hoppningen ännu.
– Jag trodde inte att jag skulle vinna när jag åkte hit – det känns jättestort, jag är nog fortfarande lite chockad.

Han startade sist med sitt rutinerade sto Lady Madonna (-02, e Cardento-okänd, uppf  Hans Ingemarson, äg ryttaren och Lars-Göran Oscarsson), efter seger i gårdagens kval. Stoet har gått upp till 1,45 tidigare, och Vincent har endast ridit henne i ett halvår.
– Vi har startat upp till 1,30-klasser, men det var en häftig känsla inne på banan. Min häst blev lite rädd för all publik, så under ärevarvet gick det lite snabbt, konstaterar han.

Hemma i stallet finns ytterligare en stor häst, och två D-ponnyer. Till vardags tränar han för Mats Torstensson och Niklas Haking, och nu väntar firande med familj och släkt.
– Jag ska bara inse att jag har vunnit först, men sedan får vi nog gå ut och äta tror jag.

Emil Jönsson Rtwb
Emil Jönsson var snabbast i omhoppningen och vann själva finalklassen. I totalen blev det en andraplats. Foto: Roland Thunholm

Resultat finalklassen

Resultat för totalen i Marietorps Children Challenge Final saknas

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-