Sverige
24 januari 06:25

Oviss framtid för Gustavsbergs ridskola

FörsäljningDe senaste 15 åren har ägarna till Gustavsbergs ridskola haft en dialog med Värmdö kommun om att de vill sälja verksamheten, och helst ser att kommunen köper anläggningen. Men än har inga beslut fattats, och till sommaren läggs ridskolan ner om ingen tar över.

Oviss framtid för Gustavsbergs ridskola
Kön för att rida på ridskolan på Värmdö är lång, men framtiden är oviss. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Anna-Karin Nylander och Cecilia Lagin driver sedan 1997 Gustavsbergs ridskola på Värmdö utanför Stockholm. Ridskolan har 300 ridande elever varje vecka, och ytterligare 300 barn som står i kö för att få börja rida. Men i sommar läggs verksamheten ner om ingen tar över.

– Vi har tänkt på det här under väldigt lång tid. Vi är inte så unga längre och känner oss ganska slitna om jag ska vara ärlig, därför är det ett bra läge att lämna över till någon som vill driva det vidare med ny energi, sa Cecilia Lagin till tidningen Mitt i Stockholm i somras.

Förutom ridskolan finns även ett inackorderingsstall på anläggningen, där privatpersoner och Mälardalens ridgymnasium hyr in sig. Ägaren bakom ridgymnasiet, Gunnar Larsson som även äger Hamre ridskola i Västerås, är intresserad av att ta över ridskoleverksamheten i Gustavsberg.

– Vi har lagt ett erbjudande som gäller hästarna och utrustningen och allt som ingår för att driva verksamheten vidare. Men vi kan inte köpa fastigheten, säger Gunnar Larsson i en intervju med tidningen.

Ägarna vill ha 100 miljoner kronor för fastigheten, som består av drygt fem hektar mark, två stall och två ridhus. Förhoppningen är att Värmdö kommun ska kliva in och köpa anläggningen. Enligt kommunstyrelsens ordförande Carl Kangas så ska ärendet snart upp på bordet.

– Vi är angelägna om att ha en fortsatt bra dialog med berörda föreningar och vi vill säkerställa en ridskoleverksamhet även framöver, säger Kangas till Mitt i Stockholm. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden