Sportnytt
6 augusti 2021 18:16

På dagen ett år kvar till VM i Herning

VM i HerningDen 6 augusti 2022 inleds VM i flera grenar i danska Herning. Dressyr och voltige är de grenar som är först ut när världsmästerskap rids så nära hemmaplan vi kan komma.

På dagen ett år kvar till VM i Herning
Om ett år slås portarna upp för VM i Herning. Foto: Ridehesten.com

Arrangören skriver i ett pressmeddelande att 200 000 besökare väntas till VM som pågår mellan 6 och 14 augusti 2022. Fyra discipliner ingår i VM;  voltige, dressyr, paradressyr och hoppning.

Dressyr och voltige inleder, och den 10 augusti är det dags för världens bästa hopphästar att inta Stutteri Ask stadium. Förutom mästerskapet kommer även andra internationella klasser att arrangeras under dagarna. Det blir dessutom andra event under dagarna i Herning, berättar arrangörerna i pressmeddelandet.

Uppskattningsvis kommer 800 hästar från 70 nationer att samlas i Herning 2022.
− Vi har mött otroligt positiv respons från sponsorer och partners, vilket vi är tacksamma för. Men en budget på 130 miljoner danska kronor (178 miljoner i svenska kronor) är det mycket viktigt att vi arbetar hårt för att säkerställa att evenemanget går att genomföra, säger Jens Trabjerg i arrangörsgruppen.

− Vi vet genom andras erfarenhet att det kan bli svårt, för att inte säga nästan omöjligt, att finansiera ett VM i ridsport. Men vår övertygelse är att VM 2022 på dansk mark ska bli hållbart, även ekonomiskt sett, fortsätter han.
Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden