Sverige
14 oktober 19:20

På jakt efter kärlekstörstande hästbönder

KärlekJennifer Erlandsson var bonden som sökte kärleken men som istället föll för produktionen av det folkkära programmet "Bonde söker fru". Nu är hon på jakt efter nya bönder till programserien – och denna gång har hon sikte på Island.

På jakt efter kärlekstörstande hästbönder
Jennifer Erlandsson letar singelbönder. Foto: Theresia Sandahl

2016 var Jennifer Erlandsson var med i ”Bonde söker fru” och sökte efter kärleken. Det blev ingen fullträff i kärlek den gången men Jennifer Erlandsson kunde inte få nog av det folkkära konceptet. Sen dess är hon en del av produktionen bakom det populära programmet där hon jobbar som inslagsproducent.

– Som inslagsproducent gör jag alla intervjuer och läser av situationer som dyker upp när vi filmar. Jag ser hur människor interagerar med varandra, hittar linjerna och skapar historierna. Jag är den där flugan på väggen som man vill vara, berättar Jennifer Erlandsson.

Förutom att medverka i produktionen kring ”Bonde söker fru” har hon också varit inslagsproducent till spin-off-serien ”Bonde söker fru – Jorden runt” som spelades in och sändes 2020. Men coronapandemin satte stopp för ytterligare säsonger. Fram tills nu.
– Det blev otroligt populärt och nu är det dags att söka nya bönder till ”Bonde söker fru – Jorden runt”, säger Jennifer Erlandsson.

Under den första säsongen som sändes 2020 kunde tittarna följa avokadobonden Leif Eriksson i Spanien, frukt- och grönsaksbonden Michel Olofsson i Moçambique och köttbonden Andreas Johansson i Australien.
– Det är helt andra historier än de historier vi ser här hemma i Sverige, historier om varför människor valt att lämna Sverige men också historier om kulturer i andra länder. Men framför allt är det ett fantastisk äventyr där människor hittar och flyttar över kontinenter för kärlekens skull.

Jennifer2
Jennifer i Australien under förra inspelningen av Bonde söker fru – Jorden runt. Foto: Privat

Anknytning till Sverige

Nu är Jennifer Erlandsson på jakt efter bönder som vill och vågar söka kärleken i tv-rutan. Hon efterlyser speciellt tips med koppling till islandshästar.
– Jag är ju en totalpatriot när det kommer till islandshästar så jag vill ju till Island. Kort och gott: Vi letar efter någon med svensk anknytning som jobbar eller bor på Island och vill hitta kärleken, säger Jennifer Erlandsson som sen korrigerar sig själv med ett skratt:
– Personen behöver inte bo på Island. Det kan vara islandshästar i Kanada, på Shetlandsöarna, i Australien eller vad som. Det behöver inte vara islandshästar heller, men det vore allra roligast. Det kan ju bli en fantastisk reklam för islandshästen, säger hon och korrigerar sig ytterligare:
– Okej. Det kan vara var som helst i världen och det kan vara vinbönder, fårbönder, växtbönder eller köttbönder. Men kunde vi få in en islandshäst vore det bra, skrattar hon.
– Eller, alla bönder och hästraser är välkomna. Vet du någon som platsar! Hör av dig!

Skulle du plats eller vet du någon som skulle platsa i programmet? Alla typer av bönder och hästraser är välkomna. Tveka inte att kontakta produktionen genom att skicka ett mejl till bonde@tv4.se. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden