Sportnytt
17 juni 2019 08:12

Pallplacering för ponnyryttare i Hagen

PallplatsEn tredjeplats i lilla finalen och en sjätteplats i stora finalen. De svenska ponnyryttarna hade fina framgångar på dressyrbanan under helgen på de stora tävlingarna i Hagen.

Pallplacering för ponnyryttare i Hagen
Mary-Sophie Haid Bondergaard och White Love B. Foto: Privat

Det gick hela vägen till stora finalen för ponnyekipaget Mary-Sophie Haid Bondergaard och White Love B,  som slutade på 74,0 procent i kürprogrammet och red in på sjätteplatsen.
I den lilla finalen deltog Wynja Eriksdotter Rubin och Wacos Rache MW som tog en tredjeplats med 70,8 procent och därmed fick kliva upp på pallen.
− Waco kändes väldigt fin i dagens kür och att få vara med om en sådan pampig prisutdelning är ett minne för livet. Detta kändes även som ett perfekt genrep inför Falsterbo som är vår nästa start, sade Wynja Eriksdotter Rubin efter klassen.

 

190617 Wynja Eriksdotter RubinWacos
Wynja Eriksdotter Rubin och Wacos Rache MW Foto: Privat

Närmare ett 30-tal svenska ponny- och ungdomsryttare fanns på plats vid tävlingarna i Hagen, Tyskland. Under veckan testades de nya OS-formaten. I dressyr innebär det tre ryttare i lagen och att samtliga resultat räknas. I OS-hoppningen rids fyra klasser, två för individuell placering och två för att avgöra lagresultatet. Nytt från och med OS i Tokyo är att den individuella finalen rids först, och därefter avgörs nationstävlingen. Även i hoppningen består varje lag av tre ryttare som samtligas resultat läggs samman.

Resultat från Hagen

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden