Dressyr
31 januari 2023 08:50

Paradressyren får klartecken

Los AngelesNu är programmet satt för Paralympics i Los Angeles 2028, och för paradressyren innebär det ett gott besked.

Paradressyren får klartecken
Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. tog silver i Paralympics 2021. Bilden är från VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

Paradressyren är en av de 22 sporter som fått grönt ljus i Paralympics 2028, det har styrelsen för den internationella paralympiska kommittén, IPC, nu beslutat, berättar FEI i ett pressmeddelande.

Beslutet kommer efter en årslång revision, och det är fortfarande inte helt klart med alla sporter i 2028 års spel. Paraklättrning och parasurfning väntar fortfarande på besked.

Paradressyren är den ensa ridsportgrenen som finns med i Paralympics, och grenen har funnits på programmet sedan 1996.

− Vi är mycket stolta över att paradressyren finns upptaget i programmet för 2028, och Los Angeles, med toppmoderna förutsättningar för tävling och tävling, blir den perfekta platsen för Paralympics, säger Sabrina Ibáñez, generalsekreterare för FEI och ordförande i  Association for Paralympic Sports (APSO).

Paralympics äger rum 15 till 27 augusti 2028, efter OS som pågår mellan 14 och 30 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden