Hoppning
19 september 2015 20:20

Parmler bästa svensk på UVM

Niclas Parmler blev lördagens bästa svensk vid världsmästerskapet för unga hästar i Zangersheide på lördagen genom att ta en femteplats i tröstrundan för 6-åringarna.

Parmler bästa svensk på UVM
Niclas Parmler var placerad i tröstfinalen på unghäst-VM i hoppning.

Han red Diamant de Semilly-sonen VDL Groep Ernest och levererade en snabb felfri runda. Även Olof Smith med Etalon Lux N 1262 (Heartbreaker-Lux Z) placerade sig – på en 43:e plats – efter en felfri runda. Felfria rundor levererades likväl av 6-åringarna Jazou van het Nerenhof (Diktator van de Boslandhoeve-Jumpilot) riden av Erika Lickhammer, Eclips (Baloubet du Rouet-Highline) och Evita (Diarado-Peer Pan) båda ridna av Amanda Landeblad samt Cristiano (Click and Cash-Feliciano) riden av Victor Schumeier, men alla fyra hamnade utanför placering.

I 7-åringarnas tröstfinal blev Petronella Andersson med Iorio (Shindler de Muze-Jalisco B) bäst av de svenska ryttarna genom att ta en elfte plats. Erika Lickhammer hamnade här precis utanför placering efter en felfri ritt med Malibou Heart (Heartbeat-Maloubet de Pleville).

Bland 5-åringarna fanns inga svenska felfria rundor, men två stycken med ett tidsfel vardera: Sandra Fransson med Aeyla (Aerline H-Brigadör) och Olivia Kinneson med Kirlo van den Bosrand (Cardento-Utrillo van de Heffinck).
Dagens höjdpunkt i Lanaken var ’FEI Zangersheide Sires of the World’ där två svenska ryttare deltog utan att nå några framstående placeringar. Bäst av de båda var Linn Zakariasson som avslutade den svåra banan med 8 fel på Oreal Des Etains Z (Orlando-Corrado I).

Erica Swarz red den 8-åriga hingsten Carlow van de Helle (Caretino-Corofino I) och fick totalt 13 fel.
– Carlow van de Helle gjorde det väldigt bra. Det var en oerhört tuff bana med stora hinder. Han är bara åtta år och har aldrig startat något så här stort tidigare. Första nedslaget tycker jag var onödigt, ett vanligt räcke bara. Sen fick jag tramp i vattengraven och det kan inte varit så mycket för de höjde flaggan väldigt sent, jag hann till och med hoppa nästa hinder innan de markerade fel på vattnet. Fick även sista hindret och efter den tuffa trekombinationen så var nog kraften lite slut till den sista stor oxern. Men jag är nöjd med hur han hoppade och de svåra bitarna av banan klarade han väldigt enkelt så han har bevisat att han är en väldigt, väldigt bra häst, säger Erica Swarz.

Erica Swarz fick igår först besked om att hon kvalificerat Jilbert van’t Ruytershof till 6-årsfinalen för att några timmar senare få höra att de räknat fel och hon istället var precis utanför de 40 bästa.
– Det var hårt. Min häst har hoppat fantastiskt och var felfri båda dagarna. Han är verkligen en häst för framtiden och han hoppar väldigt väl. Han är ingen speedhäst så jag kan inte rida så fort, men jag red på så fort jag kunde utan att ta några risker och tyvärr så räckte inte det. Vi var placerade båda dagarna men kom ändå inte till final – det är lite synd.
– Först när jag trodde att jag var i final var jag såklart väldigt glad. Han skulle inte kunna vinna finalen, men han hade nog gjort det väldigt väl tror jag. När de sedan ringde några timmar senare och sa att jag trots allt inte var med blev det såklart en stor besvikelse. Jag red inte tröstfinalen idag då jag hoppades att någon skulle stryka sig från finalen imorgon, men så blev det inte, berättar en besviken Erica.

Jenny Abrahamsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden