Dressyr
24 juli 2015 12:28

Parzival pensioneras nästa år

Som Ridsport tidigare har rapporterat togs inte Parzival och Adelinde Cornelissen ut till EM. Det var första gången på sju år som ekipaget blev bortvalt inför mästerskap och nu ska Adelinde pensionera sin stjärna.

Parzival pensioneras nästa år
Adelinde Cornelissen och Parzival har ett tungt CV på högsta nivå.

Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival tog bland annat guld på EM 2011, vann världscupfinalen 2011 och 2012, tog brons på EM 2013 och ännu ett brons så sent som förra året på VM. Nu har den holländska ryttarinnan offentliggjort att hon ska pensionera Parzival (valack, f -97, e Jazz-Ulft) nästa år, uppger Eurodressage.

För första gången på sju år fanns inte ekipaget med när Hollands mästerskapslag togs ut inför EM. De ställde in förra helgens Holländska mästerskap med kort varsel och har bara startat en klass i år, en Grand Prix där de med 74,42 fick sin lägsta GP-procent sedan 1998.

På pressens frågor om en pensionering efter att de nu har ställts utanför landslaget svarar Adelinde att det inte är dags riktigt än.

– Jag har inte gjort en plan än, men det är möjligt att jag ska tävla honom i vinter. Tanken på pensionering dyker upp ibland. Det blir 2016, men jag vet inte exakt tillfälle och plats, säger hon till De Hoefslag.

Kür på 85,714 procent vid VM 2014:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden