Dressyr
9 maj 2014 09:28

Parzival snart tillbaka

Adelinde Cornelissen och Parzival planerar att göra comeback på dressyrbanorna i juni, efter ett uppehåll på nio månader.

Parzival snart tillbaka
Adelinde Cornelissen och Parzival tävlingsdebuterar i juni efter ett längre uppehåll. (Arkivbild) Roland Thunholm

I september förra året gjorde Adeline Cornelissen och Parzival sin senaste start. Parzival opererades senare för hjärtflimmer. Helt enligt plan valde Adelinde sedan att spara sin 17-årige stjärnhäst och hoppade över inomhussäsongen. Istället blev det hårdträning på hemmaplan och test av nya utrustning och träningsupplägg.

– Jag har testat lite nya saker, som bett. Om man åker på tävlingar kan man inte göra det. Det är därför det här tävlingsuppehåller har varit så viktigt. Ändrar du din teknik så tar det tid, säger Cornelissen i ett pressmeddelande.

 Ekipaget satsar nu, om allt går enligt planerna, mot VM i Normandie i slutet av augusti.

– Jag är nästan rädd för att säga det. Parzival är 17 år gammal nu och varje gång jag tror att jag fått ut maximalt av honom så förbättrar han sig själv igen.

Källa: Eurodressage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden