Dressyr
23 februari 2015 08:20

Patrik Kittel är årets tränare

Patrik Kittel har blivit utsedd till årets tränare 2014. Priset delas ut av Svenska Dressyrtränarklubben i samarbete med Dressyrringen och Dressyrkommittén.

Patrik Kittel är årets tränare
Patrik Kittel är inte bara ryttare på högsta nivå, utan även tränare åt bland andra Jeanna Högberg. Roland Thunholm

Priset delas ut i samband med Göteborg Horse Show under GP klassen och består av ett diplom samt 15 000 kronor.

Motiveringen lyder:
 
”Patrik har inte bara befäst sitt namn inom den absoluta världstoppen som ryttare de senaste åren utan nu även som tränare! Patrik har bland många framgångar med sina elever under föregående år framförallt tagit sin elev Jeanna Högberg till en plats i det Svenska VM-laget.
 
Genom sin förmåga att hålla en positiv anda i sin mycket exakta undervisning inspireras hans elever till stordåd, ofta över deras egna förväntningar. Patrik är inte bara en hängiven och noggrann tränare på banan utan lägger även stor del av sitt engagemang i helheten. Att hjälpa sina elever att matcha sina hästar rätt under ett tävlingsår är en självklarhet för Patrik.
 
Patrik har under de senaste åren varit mycket generös med sin kunskap och delat med sig i ett otal clinics runt om i landet. Dessutom har Patrik gjort succé med sina kommentarer som testryttare vid Swede Horse, där publiken kunnat på ett enkelt sätt fått ta del av Patriks system och tänk!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden