Sport
11 juli 2014 14:28

Patrik och Deja i topp

Det blev ett rafflande CDI5*-kval i World Dressage Masters i Falsterbo. Patrik Kittel presterade en fantastisk ritt med Deja. Det blev nytt rekord för stoet som är född bara några mil från Falsterbo hos Marie Haward. Deja före Digby och sedan Zippo, det är bäddat för fina klasser under lördag och söndag.

Patrik och Deja i topp
Patrik Kittel och Deja vann sin första femstjärniga Grand Prix som ekipage. Lotta Gyllensten

Glädjande nog fyllde det på med starter i CDI5*-touren, en av de sista tävlingarna med domare giltiga för i ternationella kval.

De stora stjärnorna är redo för Aachen nästa vecka och tävlar inte här, samtliga ekipage höll dock en bra och internationell nivå. Desto större anledning att glädjas åt hur många av våra svenska ekipage som inte bara deltar utan dessutom levererar bra rundor.

Efter halva startfältet var det dubbelt svenskt i ledning. En mycket glad och lättad Jennie Larsson fick till en riktigt fin ritt med Zircoon Spring Flower på 71,48 procent. Innan dess hade Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq hållit fortet med 70,52 procent.

Patrick van de Meer från Holland red sin påläggskalv Zippo, en Rousseau-avkomma. Just Rousseau sätter stort avtryck på skandinavisk dressyravel, han är farfar till både Blue Hors Zack och Ampère. Zippo har utvecklats i rätt riktning och Patrick övertog ledningen med 73,18 procent.

Hans glädje blev ganska kortvarig när pensionerade Digby äntrade banan. Prinsessan Nathalie zu Sayn Wittgensteins lagmedaljhäst pensionerades under EM-2013 och har sedan dess gjort ett antal starter. Digby må vara 17 år men han är fräsch och mer i ordning än de flesta. Det blev en mycket säker ritt på 75,18 procent och klar ledning.

Resultatet var bra men inom räckhåll för både Cecilia Andrén Dorselius med Lennox och kanske framförallt Patrik Kittel med Deja om de fick till en fullträff.

Cecilia Andrén Dorselius med Lennox gjorde en bra ritt men liten en bit ifrån sina bästa resultat, det blev fina 70,24 procent.

Deja och Patrik Kittel inledde starkt med över 75 procent inför galoppen, stoet har ett mycket vackert och lättfotat steg. Galoppprogrammet är verkligt bra, luftiga bytesserier, fina piruetter och en härlig uppsyn. De sista slutsiffrorna var nervkittlande. Skulle det bli rutin eller ny förmåga i topp?

Det blev seger på 75,34 procent! Deja och Patrik har vunnit sin första femstjärniga Grand Prix.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden