Dressyr
4 januari 2018 18:39

Patrik Kittel ny ryttare på världmästaren Sezuan

HingstvisningarSvenska dressyrstjärnan Patrik Kittel har fått ett nytt uppdrag. Han ska rida trefaldige världsmästaren för unga hästar, Sezuan.

Patrik Kittel ny ryttare på världmästaren Sezuan
Sezuan har vunnit unghäst-VM med Dorothée Schneider tre gånger. Nu sitter Patrik Kittel upp på hingsten. Foto: Kim C Lundin

Det är Stuteri Peterhof som berättar nyheten på sin webbplats. Hingsten Sezuan (SWB f 2009 e Blue Hors Zack-Don Schufro, uppf Linette Jaeger, äg Stuteri Peterhof) har vunnit unghäst-VM i dressyr som 5-, 6- och 7-åring. Då har han ridits av Dorothee Schneider. När hon slutade sitt uppdrag på Stuteri Peterhof för en dryg månad sedan var det oklart vem skulle ta över Sezuan.

”Vi har fått många frågor om det här, och nu håller vi omsorgsfullt på att undersöka hur hans fortsatta utbildning ska skötas, ” skriver Arlette Jasper-Kohl och Edwin Kohl som äger Stuteri Peterhof på sin webbplats.

Det är i allafall klart att svenske dressyrryttaren Patrik Kittel sitter upp på den trefaldige världsmästaren under vintern. Kittel ska nämligen visa Sezuan riden på tre hingstvisningar i Tyskland och Danmark under februari och mars.

Enligt Eurodressage ska Patrik Kittel, som har samarbetat med Stuteri Peterhof tidigare, också assistera Sezuan i hans vidare träning.

Hingsten ska stå på station hos Dressage Grand Ducal i Luxemburg under avelssäsongen 2018.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-